Lyckholms bryggeri

Läser nu min sista(!) kurs på Chalmers. Till hösten drar exjobbet igång och sen är jag färdigexaminerad arktiekt. Lite läskigt, men skönt att få ett slut på pluggandet. 18 år kommer jag ha spenderat i skolbänken när jag är klar, det är helt sjukt. 
 
Vi får mest göra olika projekt med mer eller mindre verklighetskoppling. Just nu läser jag en kurs som är inriktad på byggnadsvård och kulturarv och vårt projekt handlar om ett gammalt bryggeri i Göteborg och hur man kan hitta nya användningar för det utan att förlora karaktären.
 
Det häftigaste är att vi får tillgång till rum som i princip varit orörda sedan de la ner produktionen för 40 år sedan, och oförändrade sen bryggeriet byggdes för mer än 100 år sen. Rum som är en lämning från det förflutna, maskinerna står kvar med ett tjockt lager damm och rosten letar sig fram under flagande färg. Det är så speciellt att gå runt i såna miljöer, där det förflutna sitter så hårt i väggarna att man bara behöver blunda för att se historien spelas upp framför de stängda ögonlocken.
 

↣ miaulin

drömmer, fotar, skapar ↢