Drömmar om våren

 
Skolan tar upp väldigt mycket tid just nu. Böcker ska läsas och tankar ska tänkas om höstens ex-jobb. Vet inte alls vad jag ska fokusera på just nu. Har massa projekt på gång, brave-bilden i ps och syprojekt men jag hinner inte.
 
 
Ni känner säkert igen förlagan till denna bilden. Det är Elins magiska drömcape jag håller på att sy. Men min symaskin gick sönder förra veckan, och nu är våren snart här så det projektet kanske blir uppskjutet till nästa vinter :P så jag sitter och surar och målar av den på iPaden istället, haha!

Nya Zeeland - del 4

Jag märker att Nya Zeeland-inläggen får fler och fler bilder för varje gång, det är kul att titta tillbaka och drömma lite. Detta blir näst sista inlägget, från dagarna vi spenderade i Taupo, som verkade vara Nya Zeeländarnas resort no 1. Fullt med hotell och lägenheter längs med den vackra sjön med berg i horisonten. Vi såg fantastiska solnedgångar nästan varje kväll, och om jag hade varit friskare hade vi gått och badat i poolen med vatten uppvärmt av de varma källorna. 
 
Vi hade några lugna dagar i Taupo då jag försökte bli frisk utan att lyckas. Men vi åkte också till Waitomo för att klättra i fantastisk regnskog och i grottor med lysmaskar. Det var något av det häftigaste jag gjort. Vi bokade en privat tur med en kille som hade fått många rekommendationer på nätet, så värt pengarna! Han var dessutom fotonörd och hade med sig blixtar, stativ och grejer för att få coola bilder inne i grottorna :) Vi firade ner oss från höga avsatser, klättrade djupt ner i grottorna och fikade medans ögonen vande sig vid bäckmörkret och lysmaskarna började synas. Det är så ofattbart att det finns såna miljöer i världen.
 
Taupo är staden dit man åker för att hoppa fallskärm, vilket pojkvännen hade bokat in på schemat. Själv är jag sjukt höjdrädd och har ingen längtan efter dödsångest så han fick hoppa på egen hand medan jag satt på marken och letade efter prickar som singlade ner från skyn. Men han verkade väldigt nöjd, jag tycker att själva frifallet verkar coolt, men grejen att kasta sig ut från ett plan och sen att i slutet se hur marken närmar sig snabbt är för läskigt.
 
Efter Taupo körde vi raka vägen ner till Wellington, världens blåsigaste stad, men mer om det i nästa och sista Nya Zeeland-inlägget.
 
 

Konsten att bygga en lampa

Vi beställde en ny lampa till vardagsrummet i veckan. Den kom igår och jag kunde inte hålla mig från att bygga ihop den, hundra gånger roligare än skolarbete ;) 
 
Det blev en VITA Silvia (lite lik min drömlampa - artichoke) som kom med både vita och svarta blad, mycket praktiskt!! Jag tycker att den blev sjukt snygg i svart, vill hänga upp den nu nu nu! Men det måste borras hål och grejas, så jag får hålla mig lite till. Tills någon snäll pappa kan komma förbi ;)
 
 
Klivet tillbaka till skolvärlden har slått mig hårt i ansiktet. Jag går två grymma kurser och är sjukt peppad när jag är i skolan, men när man sitter hemma på kvällen med alla uppgifter som ska lämnas in hit och dit blir jag bara trött och ledsen. Men energin kommer nog så småningom, det måste den, nu är det inte ens ett år kvar tills jag är klar!!

↣ miaulin

drömmer, fotar, skapar ↢