Slottsbal

 
 
 
Vad är väl en bal på slottet...? Alldeles.. alldeles underbar!
 
I helgen ställde Science Fiction bokhandeln till med bal på Nordiska museet. Ett helt perfekt ställe att ha en bal på. Vi såg så mycket fantastiskt fina uppklädda människor. Tjusiga renässansdamer. Steampunkherrar i höga hattar och monokel. Startrekare. Disneyprinsessor. Älvor. Alver. En hobbit. Mangafigurer. Nintendokaraktärer. Mitt huvud snurrade runt runt för att hinna titta på allas fina dräkter. Så mycket jobb som var nerlagt på detaljer och smink. Så härligt att få samlas med människor som klätt upp sig precis som de vill, en bal där alla får vara det finaste de vet. 
 
Vi började eftermiddagen hemma hos Elin, gjorde oss i ordning och sprang genom regnet till bussen med mantlarna uppdragna. Åkte genom Stockholm med folk som stirrade efter oss och undrade vart vi var på väg. Tog spårvagnen ut till Djurgården och möttes av alla likasinnade som hade samlats utanför Nordiska museet. Minglade runt bland trevliga människor, åt mat, tittade på de mäktiga stenvalven och förundrades av dräkt efter dräkt. Lyssnade på bra musik, gick ut i den svala luften och njöt av mörkret och stämningen. Gick in i värmen. Elin blev uppbjuden till dans. Lyssnade på opera. Tittade på dräkttävlingen. Blev gröna av avund när vi såg att första priset var självaste Glamdring (!). Folk började dansa. Och vi åkte trötta av alla intryck genom stan, tacksamma över våra värmande mantlar. Åt en hamburgare vid kungsträdgården. Lyssnade på folk som ropade Harry Potter efter oss i tunnelbanan. Missade nästan våran hållplats. Vandrade trötta men nöjda hemmåt och stupade i säng. 
 
En magisk kväll. Jag önskar så innerligt att det kommer fler fantasybaler i framtiden som man kan leva ut på.
 
 
 

Stress och att må bra

 
 
Sen jag kom hem från Gotland har det som sagt varit ganska körigt. Jag har varit förkyld, jobbat som en tok och haft fullt att göra på kvällar och helger.
 
Förra veckan var jag rätt slutkörd och skör. Lättpåverkad, opepp och trött på allt. Jag jobbar visserligen oerhört bra mot en deadline, och oftast föredrar jag den typen av arbete. Till en viss gräns. Det var verkligen en tuff vecka förra veckan. En vecka som däremot avslutades på bästa sätt med Stockholmsvisit och en magisk bal (bilder kommer under veckan!) 
 
Nu väntar en lugn period. Jag är verkligen så himla lättpåverkad av trötthet och stress. Var rätt sliten och trött, grät en del över småsaker som egentligen inte var någon stor grej. För mig är det viktigt med återhämtningstid. Att inte behöva känna måsten jämt. Jag klarar det ett tag, men tillslut går det överstyr, och jag märker så himla stor skillnad när jag har fått ta det lite lugnt igen. Mår mycket bättre och känner mig starkare.
 
Försöker mitt bästa att lära känna mig själv och känna efter vad jag mår bra av och hur jag kan försöka må bättre. Det är ett litet mål denna hösten, att försöka bli säkrare på mig själv och inte bry mig lika mycket om vad andra ska tycka.
 
 
Mitt första steg var att berätta på jobbet att jag hade varit på medeltidsveckan i full utstyrsel under semestern. Såklart möttes jag typ bara av nyfikenhet och positiva reaktioner, men för mig var det ett stort steg.

På väg mot mera magi
Just nu sitter jag på tåget mot Stockholm. Där väntar en magisk kväll på Nordiska museet tillsammans med Elin och Lovisa. Det är Science Fiction-bokhandeln som anordnar en bal för att fira sitt 30-årsjubileum. Jag dog först när jag såg evenemanget på Facebook. En bal! Med sagotema! På Nordiska museet! Typ för bra för att vara sant! 

Så i veckan har jag fixat allt det sista som jag behöver. Köpt apsnygga skor, gjort en krona, fixat iordning ett medajongbälte, och nu på tåget har jag sytt fast bandet på klänningen lite bättre. Jag hade en Eowyn-klänning sen innan, som mamma sydde åt mig när jag var 16 och var som mest fanatisk. Problemet var bara att fodertyget inte var det snyggaste, så för ett tag sen var vi inne på Gårda Textil (bästa, finaste och dyraste tygaffären i stan) och köpte ett nytt tyg som mamma var såå snäll och bytte det gamla med. 

Så himla bra blev det, och nu gäller det bara att alla tider klaffar i eftermiddag så man hinner fixa i ordning sig (tidspessimisten i mig skriker av oro för allt som kan hända). 

Hopps det kommer bli en fantastisk kväll!!!

↣ miaulin

drömmer, fotar, skapar ↢