Elsa

Sedan jag blev klar med skolan har jag fått tillbaka min skaparlust till tusen. Har tecknat mer på två veckor än jag gjort på 5 år. Jag passar på medan det håller i sig, och det har varit skönt att se att det fortfarande sitter någonstans i händerna och minnet. De första var iofs inget att hurra för, men nu börjar det arta sig. 
 
Jag har fastnat, som så många andra, för Frozen (eller Frost som den heter i Sverige). Och i förra veckan började jag teckna av en av huvudpersonerna, Elsa. Blev väldigt nöjd med den i blyerts, men ville testa att färglägga också. Och då kommer det stora problemet - ska man riskera att förstöra något som man är väldigt nöjd med eller ignorera färgpennorna som ligger där och väntar på att användas? 
 
Så jag kompromissade. Kalkerade av teckningen jag hade gjort och använde karbonpapper för att föra över den på nytt papper. Och så var det bara att gå loss med färgpennor och liners. Blev ganska bra, men jag är nog fortfarande mest nöjd med blyertsskissen, det är mer liv i den, dessutom blev proportionerna lite förvrängda när jag kalkerade och ritade om den. 
 
Här är blyertsteckningen påbörjad
 
Och såhär ser den färdiga teckningen ut

Och här är den färglagda, la in en texturbakgrund i Ps också
 
Vilken gillade ni bäst?

Fotobok och kamerapremiär

Jag har ju köpt en ny kamera!! Uppgraderat mig till fullformat, som en liten examenspresent till mig själv. Det är verkligen himmelriket! Jag trivs så mycket bättre med en kamera som motsvarar min kunskap och faktiskt kan prestera det jag förväntar mig. Var innerligt trött på min Nikon d60 (även om den är min lilla sötnos, har lite ångest för att eventuellt sälja den, den är ju så liten och söt jämte min nya bjässe) för att den inte klarade av det jag ville fota. Kass i mörker, kass upplösning, dålig skärpa. Men nu, gosh så BRA bilder det blir (eeh kanske är det så att jag också anstränger mig liiite mer nu också..) jag är sååå nöjd!!
 
Har haft kameran ett tag (köpte den efter jul, kunde inte vänta till efter examen), men pga exjobbet har jag inte hunnit testa den i dagsljus. Men i veckan var det dags. 
 
Fotat med: Nikon d610 + Nikon 50mm f/1,8
 
Lagom till vår 9(!)-årsdag i november beställde jag en fotobook från Blurb med bilder från våran Nya Zeelandresa vi gjorde förra hösten. Jag använde plug-inet till InDesign, så sjukt smidigt, om man känner sig hemma med det programmet. Blev himla nöjd. Ska faktiskt beställa hem mitt exjobb som en fin liten bok därifrån snart. Kommer bli grymt!

ARKITEKT

Nu har det hänt. Nu kan jag kalla mig för arkitekt!! Fem års slit är över. Det känns sjukt skönt, men också lite tomt och konstigt. Jag har ju hela min framtid framför mig nu, vad som helst kan hända. Just nu har jag lite ledigt, vilar mig och fixar det sista så att jag kan få ut mitt examensbevis så snart som möjligt. Men vad som händer sen, det återstår att se. Det är läskigt och spännande!
 
 

↣ miaulin

drömmer, fotar, skapar ↢