The Armstreet dress

Jag har ju skrivit innan att jag beställde en klänning från Armstreet i våras. Blev helt i extas när dem kom fram. Så himla bra gjord, liksom välsydd och inte sådär "hemmasydd" som en del kläder på medeltidsmarknader kan se ut. Den har snörning bak och i ärmarna, men jag bytte ut bandet i snörningen mot bruna läderband, så nu är den helt perfekt!
 
Har väntat länge på ett bra tillfälle att fota den, och på landet passade det bra, med natur vart man än vänder sig. Tyvärr så kom jag och objektivet inte riktigt överens här (jag måste öva mer på att ta porträtt och få in rätt fokus) och bilderna blev liiite suddiga. Men det är sånt man får ta och lära sig genom sina misstag. :)
 
Jag långtar så efter att få ha den (och klänningen som mamma sytt åt mig) på medeltidsveckan i Visby, känner mig så himla fin i den, med en massa kjol som faller tungt runt fötterna.
 
 
Nikon d610 + Sigma 35/1,4 Art
 
 
 
För skojs skull gjorde jag också en liten video. Har haft en idé i huvudet ett tag, och det var sjukt kul att testa hur det blev, och framförallt att se att det blev mycket bättre än jag hade kunnat ana :D Det är så härligt när man får mod och inspiration till att våga testa mer nya saker.
 
 
 
Har ni något som ni har testat denna sommaren? Något som ni varit lite osäkra på innan och skjutit upp för att man inte vet om man ska våga testa eller inte?

Sommaren och kjolen

Det har hänt så mycket nu den senaste veckan, jag har så många bilder jag vill dela med mig av, men jag måste försöka sålla lite. Jag och föräldrarna åkte till Gränna och Visingsö en sväng i helgen. Jag har sovit ensam i ett hotellrum för första gången i mitt 26-åriga liv, köpt alldeles för många polkagrisar, tagit bilder på Vättern kl 4 på morgonen och åkt bil hem i världens oväder med ösregn och dunder. På vägen hem från Gränna åkte vi förbi det fantastiskt fina Gunillaberg. Det var en intensiv helg med total sommar-overload. Ska sätta mig och redigera bilder i veckan samtidigt som jag ska sy en struthätta och längta till Gotland.
 
Idag har jag varit och klippt mig, gått på stan för första gången på evigheter, slurpat på en jordgubb-mynta Frapino från Espresso house (fast den med mango-mynta är godare!), börjat titta på Teen Wolf (kan inte bestämma mig för om jag är fast eller inte..) och äntligen redigerat bilderna på kjolen jag sytt!
 
Blev så sjukt nöjd. Både med kjolen men framförallt med bilderna! Det var en övervarm kväll på landet, med det vackraste kvällsljuset och jag baxnade över hur bra mitt nya objektiv presterar. Definitivt ett av mina bättre köp denna sommaren (tillsammans med en rea-tröja från HM för 50:- ;D ).
 
Enjoy!
 
 
Nikon d610 + Sigma 35/1,4 Art

Den riktiga sommaren

Det blev en kort vända på landet med mamma. Dagarna nu har varit så varma att allt man kunnat göra är att sitta och läsa en bok i skuggan, kanske ta sig ner till hamnen och äta en glass. För att sedan, på eftermiddagen när solen sjunkit lite, ta sig ner till Rösnäs för att doppa sig i vattnet. 
 
Nu är jag hemma igen, och håller mig mest inne. Det är för varmt för mig just nu. Slog på fläkten och tittade på de två sista Harry Potter-filmerna igår, en lagom aktivitet när det är 30 grader ute.
 
 
Här kommer en bildbomb från en riktig bohuslänsk sommar!
 
 
Fotat med Nikon d610 och det helt fantastiska Sigma 35/1,4 Art <3

↣ miaulin

drömmer, fotar, skapar ↢