Glad sommar

Jag vill bara börja med att säga TACK för alla superfina kommentarer jag fick i inlägget där jag undrade varför ni läser. Det är helt sjukt vad mycket fina ord ni kommer med. Blir helt stum. Tacktacktack!! <3
 
 
Ännu en midsommar har passerat. Jag spenderade den med att sova i soffan (såå gött), kika på grannarna som envisdes med att sitta ute mitt på gården, och äta hur mycket jordgubbar med glass, grädde och maränger som helst. En helt lagom midsommar för mig, som var helt slutkörd efter veckans jobb. 
 
Igår påbörjade jag ett litet syprojekt. Jag och mamma var i Kinna för ett par veckor sen och då köpte vi världens finaste chiffongtyg som jag nu, men en del ångest, försöker sy en långkjol av. Har velat ha en sen jag såg den här bilden på Pinterest (köpte till och med en hatt i veckan som jag kan ha till och se ultra-stylish ut). Så nu under sommaren är kjolen ett av mina syprojekt som jag hoppas bli klar med.
 
Hur som helst, hur svårt det än må vara att sy i chiffong kan det ju inte bli mer än fel, så det är bara att försöka så går det bättre nästa gång jag får för mig att sy något ;)

Sträckläsning och för lite fritid

Det är ganska intensivt på jobbet nu. Allting ska vara klart innan semestern, innan midsommar, nununu! På grund av detta har jag minimalt med fritid just nu (men det är ändå ingenting jämfört med under skoltiden). Såklart så bestämde jag mig för att börja läsa en bok. Och inte vilken bok som helst, utan en sci-fi ungdomsbok. Jag är en total sucker för ungdomsböcker med övernaturliga/magiska inslag, speciellt serier, fastnar så himla lätt. Som Twilight, Hunger Games, Fallen, Harry Potter, Eragon. När jag väl har börjat blir jag nästan manisk och kan inte sluta. Vilket inte är en så bra kombo när man behöver vara fokuserad på jobbet och kanske lite social när man är ledig XD
 
 
Hur som helst så laddade jag ner Divergent på min iPad i förra veckan. Jag har inte sett filmen och gillar att läsa böckerna först när det handlar om filmatieringar. (Jag vägrade att se Harry Potter fram tills att den femte eller sjätte filmen kom ut..) Jag fastnade i alla fall direkt, det är en sjukt bra bok, om man som jag gillar att bara dras med i storyn, när det inte krävs så mycket av läsaren, utan man bara kan glömma bort omvärlden. 
 
Sedan så är den ganska typisk, och på många sätt lik både Hunger Games och Twilight i sitt språk och i hur berättelsen byggs upp. Men det måste inte vara så himla svårt hela tiden, ungdomslitteratur är så härligt, en massa känslor och ganska rakt på. Nu är jag inne på sista boken, men jag måste hejda mig lite, när jag fastnar i en bok så kan jag inte sluta tänka på den, och blir väldigt okoncentrerad i allt annat. Så sista boken får vänta ett par dar, tills midsommarlugnet har infunnit sig.
 
Brukar ni fastna i böcker, och vilken typ av böcker är det?

Vilka är ni som läser?

Jag har märkt det senaste att ni är fler som läser min blogg. Jag kan bara anta att de flesta som tittar in här kommer från Elins blogg. I flera år har jag haft runt 2-4 besök om dagen, nu ligger ni på runt 20! Det låter kanske inte mycket, men det är många för mig, och jag är så himla nyfiken på vilka ni är som tålmodigt går in här varje dag (?). Det är så häftigt att det finns människor därute som väntar på att jag (!) ska lägga ut ett nytt inlägg, på samma sätt som jag själv  kikar in på andra bloggar varje dag.

Jag tänkte försöka mig på att göra en presentationsvideo i sommar. Har velat filma med kameran länge nu, och har en bild i huvudet. Det är alltid lika kul att försöka förverkliga nya idéer, och testa nya saker. Jag är sån att jag antingen ger upp för att det inte blir som jag vill, eller så överträffar resultatet mina förväntningar. Det ska bli intressant att se hur det blir denna gången :) 


Det hade varit jättekul (och lite läskigt) att få veta lite mer om ni som läser. Vilka ni är, hur ni hittade hit och varför ni har fastnat för min blogg <3

↣ miaulin

drömmer, fotar, skapar ↢