Into the west

I fredags fick jag vara med på en helt magisk fotografering med Elin, Norah och hennes fina Conny. Jag var assistent och tog lite behind the scenes-foton, och Martina gjorde makeup och hår. 
 
När Elin frågade mig blev jag helt överexhalterad, tänk att få vara med på en sagofotografering, med en häst!!! Jag var ju bara tvungen att följa med, så jag tog ledigt från jobbet, och det var så värt det, hundra gånger om!
 
Ni som har sett bilderna på Elins blogg vet ju hur fantastiskt resultatet blev. Det var så himla coolt att se i verkligheten. Norah var verkligen sagolikt vacker, och Conny var så himla lugn och fin. Det var lite som att vara med i en saga.
 
Tänk om man kunde leva så varje dag? Rida runt i långklänning och mantel i skogen... Det hade vart underbart!
 
Norah och Conny :)
 
Elin får en puss av Norahs hund Iso, så himla härlig och glad hund :)
 
Foto: Elin Kero
On site, såhär såg jag ut, drog på min mantel över jackan för det var jäkligt kallt XD
 
Alven Norah, så vacker! 
 
Foto: Elin Kero
Martina fixade till håret och vi försökte hålla Iso borta från rökpatronerna
 
Iso ville också vara med och se episk ut (han lyckades inte så bra med det..)
 
 
Det var så häftigt att se Elin in action, det var aldrig nån tvekan om att resultatet skulle bli grymt!
Tack för att jag fick vara med. Jag hoppas att det blir fler magiska fotograferingar i framtiden ^^

Miaulin och internetnamn

Det är egentligen ingen som specifikt fråga om detta, men jag skulle ändå vilja berätta vad namnet miaulin kommer ifrån. Det finns ju faktiskt en anledning till att bloggen har det namnet, och det är inget som bara är taget ur luften.
 
Under åren på internet har man ju kallat sig en hel del olika saker. Minns att mitt första namn på Lunarstorm och Dobedo (gammelpoäng om ni minns nåt av dem) var jacuzzi_girl ....... HAHAHAHAHAHA! Så pinsamt nu, ganska coolt när man var 12-13. Senare kom jag in i fantasyvärlden och ville vara lite mer annorlunda, frostvit och månkatt hette jag då. Hade också några alviska namn som kom från namngeneratorer. Man skrev in sitt eget namn och fick det "översatt" till något som lät alviskt. Minns inga av dem idag, men jag började plugga lite alviska och insåg att de där namnen inte hade något att göra med mitt riktiga namn.
 
Så, då var jag ju tvungen att hitta på något som faktiskt betydde något. Månkatt var ett namn som hade fastnat, och jag försökte översätta det till alviska. Det blev då ithilmiaulin, från det jag kunde läsa mig till på internet och i böcker. Ithil = måne och miaulin = (hon)katt. Inte säker på att ordföljden är rätt osv (om någon alviska-tok har letat sig hit). Efter ett tag kändes det lite långt, så det blev rätt och slätt miaulin
 
Miaulin, betyder alltså katt på Sindarin. Så nu har ni lärt er något nytt idag! ^^

Att leva i en sagovärld

Satt och bläddrade igenom lite bilder ikväll och hittade bilderna jag tog under fotokursen jag gick i somras. Jag hade ett tema med drömmar och sagor och tog en serie självporträtt. Dessa bilder kvalade inte in till utställningen men speglar ändå väldigt bra vad jag drömmer om just nu.
 
Jag vill ha drakar och magi. Mest klä ut mig hela dagarna, i coola klänningar, och det hela blir inte bättre av att det är så sjukt långt kvar till Medeltidsveckan i sommar. Jag döööör! Funderade lite idag på hur mitt intresse skulle gå hem på mitt nya jobb. Det känns inte som att fantasynörderi och arkitektur inte är en självklar match.. ;D
 
Gick ganska hårt fram med redigeringen. Blev lite väl mycket, men det är ju fantasy vi pratar om här ^^
 
 

↣ miaulin

drömmer, fotar, skapar ↢