Året som gått

Sista dagen på 2014 har passerat. Ett år som jag kommer att minnas för alltid. Jag har gjort så mycket. Blivit arkitekt, fått fast jobb, skjutit pilbåge i ett hav av blåsippor, insett att det finns ett liv efter skolan, insett att det livet behöver fyllas med roligheter och nya utmaningar, lärt känna kollegor, varit på konsert, åkt till medeltidsveckan, tecknat mer än innan, njutit av en fantastisk sommar, legat på mossan i en sagoskog, varit på den allra sista Hobbitpremiären med mina vapendragare, mina sagosystrar <3 

 

Det har också varit ett år fyllt av grubblerier, funderingar, stress och lite ångest. Vad händer nu? Var det detta livet blev efter skolan? Klarar jag det? Är jag stark nog? Många gånger har jag bara velat gömma mig under en filt och aldrig mer komma fram. Jag har insett att jag behöver lära mig mer om mig själv, att lära känna mina begränsningar och hur jag kan jobba mig förbi en del av dem. Jag vill ta mig framåt, ett steg i taget.

 

 

 
 
 

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?

Jag tog examen från Arkitekturprogrammet på Chalmers, fick ett jobb och kan nu titulera mig Arkitekt. Det är inte illa det!

 

Vilka länder besökte du?

I verkliga livet åkte vi till Norge för att besöka Magnus mamma. Det är verkligen ett sagolikt land med sina berg och spegelblanka fjordar, men jag besökte också andra världar, på Gotland, i Stockholm och i de Jönköpingska skogarna. Tänk att bara man vill så finns det andra världar där ute. Om man bara tittar tillräckligt noga.

 

 

 
 
 

Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?

Lite mer energi. Detta året har verkligen dränerat mig. Det är inte så konstigt med allt nytt. Att faktiskt ta på sig en yrkesroll har varit läskigt. Ibland har jag känt mig världsbäst och många gånger askass. Men det är sånt man får ta när man är ny. Man lär sig. Tillslut. 

 

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?

Vecka 32, när vi var på Gotland med Elin, Lovisa och hennes Micke. Då vi hittade vår plats i världen. Där jag fick hålla i Sting och där Elin trånade efter sin prins ;D Under ett partytält i ösregnet i oljelampornas sken hade jag nog den bästa kvällen på hela 2014.

 

 

 

 

Vad var din största framgång 2014?

Min examen. Som jag har kämpat för den. Så mycket blod, svett och tårar. Det är jag stolt över.

 

Bästa köpet?

Först och främst- mitt Sigma Art 35/1,4. Det väger visserligen ett ton men det är så underbart att jag blir lika förvånad varje gång jag tar en blid. Det är ett objektiv som kommer att följa med länge länge och förgylla min vardag.

 

Sen - alla medeltidsgrejer. Klänningar, väskor, svärd, bälten, band! Jag blir lätt överexhalterad när det kommer till utklädning. Jag blir lite manisk och helt plötsligt har jag köpt på mig alldeles för mycket för alldeles för många silverpenningar.

 

 

 
 
 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Elin och Lovisa har verkligen varit min räddning detta året. De är verkligen guld värda. När man är nere så får man 1000 gånger kärlek och pepp tillbaka. Våra sagoträffar har varit det som tagit mig igenom det här året, det som har gett min något att se fram emot när verkligheten ter sig för kall och hård.

 

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2014?

Jag är extremt dålig på att upptäcka ny musik. Jag älskar att gräva ner mig i gamla favoriter, Coldplay, Håkan, Ludovico Einaudi. Men ett par har jag samlat på mig. Året började såklart med Let It Go från Frozen. Den går fortfarande varm. Coldplay-fan som jag är så har jag såklart lyssnat en del på A Sky Full of Stars trots att jag inte tycker att det är deras bästa album. En låt som har piggat upp under långa dagar på jobbet är den underbara låten Orchard, som alltid tycks göra mig på mycket bättre humör.

 

Slutligen låten som satte punkt för en hel era. The Last Goodbye med Billy Boyd. Den fick mig att storgråta första gången jag hörde den. Den är så sorglig och ett så perfekt slut på allt. Har förälskat mig i videon, även om jag gråter nästan vaje gång jag ser den.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Det har varit större kontraster i detta året. Mer lycka men också mer trötthet. Nästa år önskar jag mig mer styrka och mod. Jag vill våga mer och inte låta min stora rädsla för att misslyckas hindra mig så mycket. Något jag har insett detta året är att det där är nog något jag kommer få kämpa med länge. Kanske är det en del av vem jag är, men jag vill låta mina rädslor ta mindre plats, och bevisa för mig själv att det inte är det inte är hela världen att ta en risk då och då.

 

 

 
 
 

Vad önskar du att du gjort mer?

Tagit hand om mig själv. Jag har insett mer än någonsin förut att min egentid är helig. Utan den så blir jag helt knäpp. Det är så viktigt för mig att planera in tid för paus. En helg då det inte finns några som helst måsten, då man inte behöver bry sig om någon annan utan bara kan göra det som man känner för. 

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

På sätt och vis låter detta motsägelsefullt mot den förra punken men soffan har varit en tillflyktsort i höst. Jag pratar om alla kvällar man kommer hem och bara sätter sig i soffan i brist på annat. Jag har haft noll energi på grund av jobb och annat men jag skulle vilja spendera mer tid på att göra annat som tillför livet något extra. Just nu är inspirationen och motivationen på topp, jag vill förändra allt. Jag inser att jag inte kommer kunna hålla uppe denna energinivån konstant i flera månader, men inför nästa år är målet att lära mig nya saker. Stort som smått, det behöver inte vara avancerat, men det är något jag har saknat detta året.

 

Bästa boken du läste i år?

Bokåret 2014 har sorgligt nog varit nästintill obefintligt. Jag kommer bara på en ny bok jag har tagit mig igenom och det är den oerhört vackra The Ocean at the End of the Lane av Neil Gaiman. Väldigt melankolisk och poetisk, sånt gillar jag. 

 

Årets bästa film?

Uppenbarligen hamnar den sista Hobbit-filmen högt här. Den var kanske inte precis allt jag hade önskat men den betyder så mycket. Den sista delen i en serie som är en stor del av mitt liv. Det var en bitterljuv känsla på premiären. Och efteråt satt vi bara tillsammans i biosalongen länge länge och fattade inte riktigt vad som hade hänt. Jag är så tacksam för allt som Peter Jacksons filmer att gett mig. Utan dem så hade nog inte mitt liv varit så fullt av sagor idag. Utan dem hade jag aldrig träffat två av mina bästa vänner <3 

 

 

 

 

De bästa nya människorna du träffade?

Alla nya kollegor, det är fantastiskt vad mycket snälla människor det finns på mitt jobb. Jag är inte alltid den bästa att öppna mig inför nya människor men det underlättar när de man pratar med är öppna och vänliga tillbaka. 

 

Jag är också glad för att Elin har träffat en sån fantastisk pojkvän, och att vi alla sex kan umgås så kravlöst. Det känns som det är sällsynt, att så många personer bara klickar och tycker om varandra. Jag hoppas innerligt att vi har många, många fler fantastiska sagokvällar och medeltida bjudningar att se fram emot. <3

 

 

Högsta önskan just nu?

Jag önskar mig styrka inför det nya året. Jag har en känsla av att förändring är på gång, och senast jag hade det runt nyår blev det ett väldigt bra år. Jag önskar mig balans, energi och kärlek. 2015 kommer bli ett bra år känner jag! 

 

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOPA!! <3

 

↣ miaulin

drömmer, fotar, skapar ↢