Stockholm och medeltidspicknicken

 
Den där medeltidspicknicken alltså. Väldigt mysig på så många sätt. Vi åt god mat och pratade med nya människor som vi inte träffat innan. Vi lyssnade på lite sång och sen vandrade vi bort till Gamla stan och Sjätte Tunnan. 
 
 
 
 
Att gå i en storstad i mantel är både jätteläskigt och jätteroligt på samma gång. Man känner sig väldigt utittad. För man vet att de tittar, de där stockholmarna. De antränger sig så hårt för att verka oberörda och upptagna med att ta sig från punkt A till punkt B, men man känner ändå att de sneglar på en. Men faktiskt så känns det ofta som att de kanske tycker att man är lite cool, eller i alla fall lite snygg i sina medeltidskläder. Det är en fin känsla, även när det blir lite övermäktigt ibland att trängas på tunnelbanan i yllemantel, linneklänning och en flätad korg över armen. 
 
 
 
 
Dagen efter när vi skulle hem, passade vi på att vandra lite genom Gamla stan också, innan vi skulle med tåget. Det är fint med de smala gränderna och de små platserna man kan hitta där, trots turistkaoset.
 
 
 
Nikon d610 + Sigma 35/1,4 Art
 
 
Tack Elin för det bästa sällskapet och för de fina bilderna på mig och Magnus. Snart, snart är vi i Visby, där sagan lever <3

Promenader i en stad

Dagarna består av att återupptäcka Göteborg. Vi promenerar, mycket. Går längs med vattnet och tar färjan till Järntorget. Vandrar genom ett stilla Haga i en ljummen sommarkväll. Går bort från de stora gatorna dit där det är mindre folk, mer rofyllt. Beundrar gamla hus och förundras över färgen på en ros som nästan slagit ut. Åker till Slottskogen, vandrar in på en gömd stig. Tittar på getterna i lantgården som har stängt för kvällen. Getterna tittar tillbaka, har koll. 
 
Vi lockas in i Azaleadalen och kliver nästan rakt in i en Håkan-låt. Sitter på en bänk i de sista solstrålarna och pratar som vi sällan gjort innan. Går vidare och hamnar på Plikta, den stora lekplatsen. Där är det också öde. Vi leker och hoppar. Klättrar och åker rutchkana. Tar oss ner till Hagabion och Järntorget. Det är som en annan värld. Bakgatorna, kvarteren vid sidan av är som en oas. Att promenera genom staden med kvällssolen i ansiktet är så rofyllt. Det är bra. Det är bättre. Det blir bättre.
 
 

/ Den där rosenbusken / En midsommarkrans / Den vackra kvällen i Azalea / En ljummen natt på bron /
 

↣ miaulin

drömmer, fotar, skapar ↢