Elsa

Sedan jag blev klar med skolan har jag fått tillbaka min skaparlust till tusen. Har tecknat mer på två veckor än jag gjort på 5 år. Jag passar på medan det håller i sig, och det har varit skönt att se att det fortfarande sitter någonstans i händerna och minnet. De första var iofs inget att hurra för, men nu börjar det arta sig. 
 
Jag har fastnat, som så många andra, för Frozen (eller Frost som den heter i Sverige). Och i förra veckan började jag teckna av en av huvudpersonerna, Elsa. Blev väldigt nöjd med den i blyerts, men ville testa att färglägga också. Och då kommer det stora problemet - ska man riskera att förstöra något som man är väldigt nöjd med eller ignorera färgpennorna som ligger där och väntar på att användas? 
 
Så jag kompromissade. Kalkerade av teckningen jag hade gjort och använde karbonpapper för att föra över den på nytt papper. Och så var det bara att gå loss med färgpennor och liners. Blev ganska bra, men jag är nog fortfarande mest nöjd med blyertsskissen, det är mer liv i den, dessutom blev proportionerna lite förvrängda när jag kalkerade och ritade om den. 
 
Här är blyertsteckningen påbörjad
 
Och såhär ser den färdiga teckningen ut

Och här är den färglagda, la in en texturbakgrund i Ps också
 
Vilken gillade ni bäst?

↣ miaulin

drömmer, fotar, skapar ↢