Sommarens bokskörd

I sommar har jag hunnit ta mig igenom en hel del böcker. I vanliga fall kanske jag snittar en bok på tre månader, och nu har jag snart tagit mig igenom tio stycken! Några är omläsningar, älskar att läsa om vissa böcker. Men ett par nya har jag också hunnit mig igenom :)
 
Läser nästan enbart fantasy-böcker numera, det finns inget som slår att drömma sig bort i en helt annan värld.. blir i princip okontaktbar vilket min pojkvän kanske inte har varit lika förtjust i som jag denna sommaren ;)
 
 
The Hobbit - Har jag förstås läst förut, men det var så längesen att det inte räknas. Vet att en del fantasy-nördar inte är jätteförtjust i den men jag gillar den faktiskt! Mer lättläst än LotR, lite bättre rytm och fart i berättandet i jämförelse, men så är den ju så mycket kortare också :)
 
Hunger Games trilogin - Det är många som har pratat bra om den, så jag var tvungen att se om den faktiskt var bra. Storyn är väldigt spännande och den är sjukt svår att lägga ifrån sig, men jag störde mig lite på Katniss, huvudkaraktären. Sen var jag inte jätteförtjust i hur den slutade, men den är definitivt läsvärd.
 
The End of Mr Y - Lite mer svårtläst bok. Ganska filosofisk med en del "svåra" referenser till teorier, psykologi och filosofi. Den handlar om Ariel som får tag på en kopia av en mycket sällsynt bok, The End of Mr Y. Boken sägs vara förbannad; alla som har läst den dör inte långt efteråt. I boken finns mystiska instruktioner om hur man ska kunna få tillgång till en värld av folks undermedvetna. Man kan besöka människors medvetande och läsa deras tankar. Men snart blir Ariel jagad av två män som desperat vill åt boken och hon inser att de är ute efter att döda henne. Boken är lite flummig och det kan vara svårt att hänga med i referenserna, men jag gillar att den är lite udda och man vet verkligen inte vad som ska hända härnäst när man läser den.
 
Hoppas att jag kan hålla upp mitt lästempo nu bara, har en del böcker på listan, men tar gärna emot tips på andra böcker :) Har ni några tips på böcker man måste läsa?

Jossan
2013-08-18 @ 21:33:49
URL: http://morotenpeter.blogg.se

Åh, jag är en sucker för the hunger games haha, tycker den var superbra! sen hade jag nog för höga förhoppningar på de två andra, för jag tycker inte riktigt de var lika bra...

Svar: Blev också besviken på de två sista böckerna, speciellt slutet. Men jag hoppas på att filmerna som kommer är bättre :)
Miaulin

Mira
2013-08-18 @ 22:13:00
URL: http://mirazlife.blogg.se

Bra blogg

Svar: Tack så jättemycket! :)
Miaulin

Jossan
2013-08-19 @ 00:05:10
URL: http://morotenpeter.blogg.se

Hoppas också mycket på filmerna! Tycker att Josh Hutcherson är så himla mysig som Peeta så om inte annat så kan man alltid titta extra mycket på honom ;)

Svar: Haha eller hur, var så länge sen jag såg ettan nu, ska se om den när det närmar sig premiären :)
Miaulin

cicci
2013-08-19 @ 00:22:50
URL: http://bingle.blogg.se

Tipsar om uglies trilogin, de är verkligen oväntat bra! :D

Svar: Tack så mycket, ska kolla in den :)
Miaulin

Nelly
2013-08-19 @ 10:53:13
URL: http://justanothermortal.blogg.se/

Så många böcker du har hunnit med att läsa :) Älskar Hungerspelen! ^^ Tips på en annan trilogi är 'Ögat över månskäran' :)

Svar: Åh, tack för tipset :D
Miaulin

Ida
2013-08-19 @ 22:03:35
URL: http://idlio.blogg.se

Hungergames är jättebra, tycker inte heller slutet är så bra:)

Alma
2013-08-28 @ 21:22:34
URL: http://timshel.blogg.se

Älskar din blogg, jättemysig!
The Mortal Instruments och The Inheritance Cycle är två bra bokserier. :)

Svar: Åh, tack snälla! Ska kolla in tipsen också :D
Miaulin

Paulina
2013-08-29 @ 17:46:06
URL: http://storbacka.blogg.se

Har också läst The Hobbit i sommar ^^
Kommentera inlägget här:
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

↣ miaulin

drömmer, fotar, skapar ↢